Milla, Juhász, Bajnai, Messiás. Magyarország 2012……

Tegnap este az ATV Szabad Szemmel című műsorában egy asztalhoz ültették Vadai Ágnest (DK) Szanyi Tibort (MSZP) és Juhász Pétert (MILLA), hogy egy jót vitatkozzanak az ellenzéki összefogásról és a MILLA által szervezett október 23.-i tüntetésről. Aki esetleg egy normális, konstruktív vitára számított, annak csalódnia kellett. Ugyanis Juhász Péter nem volt vitapartner. Sokkal inkább hasonlított egy provokátorhoz. Egy levegővétellel próbálta elsorolni az összes Fidesz panelt. Szegény majd megfulladt benne, mert annyira belelovalta magát, levegőt is elfelejtett venni. Ha csak hangot hallottam volna, és nem tudtam volna, ki beszél, meg mertem volna rá esküdni, hogy egy „vérmes véresszájú” Fidesz hívőt hallok. És Juhász úr mint a MILLA vezére politikai álmokat dédelget. Ez vicc…. Ebből az egész vitából Vadai és Szanyi jött ki a legjobban. DK ide, MSZP oda, megmutatták milyen egy igazi, értelmes vitára képes politikus. Ha másból nem, de legalább ebből tanulhatna Juhász.

Magáról a tüntetésről, és arról hogy ki vegyen részt rajta, hogyan, miként, és főleg milyen dress code alapján arról már született épp elég írás. Lerágott csont. Ami érdekes lehet, az Bajnai Gordon színpadra lépése.  Juhászék mereven elutasítanak mindenkit, akiknek a 2000-es évek elejétől bármi köze is volt az éppen regnáló hatalom pártjaihoz. Mondván:” nem a 2000-es évek világához akarunk visszatérni, nem fordulunk vissza azokhoz az évekhez, amelyek során Magyarország letért az európai jóléti demokráciák felé vezető útról.”   Mindettől függetlenül a „nagy színpadon” Bajnai Gordon. Aki ugyan valóban nem volt az MSZP tagja, de nem kis szerepe volt a felduzzasztott államadósságban.

Mindazoknak, aki mint valami Messiást várják, Bajnai Gordont felhívnám a figyelmét arra, amit valószínűleg elfelejtettek, vagy nem hajlandóak tudomásul venni: Bajnai nem a nagy válságkezelő. Ő ugyan olyan felelős azért a válságért, amibe az ország került. Az ugye meg van, hogy mielőtt miniszterelnök lett, az alábbi beosztásokban szolgálta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt?:  Nemzeti Fejlesztési Ügynökség első embere, Önkormányzati és Területfejlesztési miniszter, Gazdasági miniszter. Ezen beosztások után botorság lenne Bajnait teljesen kívülállónak aposztrofálni, olyannak, mint akinek semmi felelőssége nem lenne  „azelmúltnyólcévben”. Bajnai válságkezelése annyiban merült ki, hogy szigorúan betartatta az IMF által kért megszorításokat, így megmentve a bedőléstől az országot. Bajnainak egy pozitív tulajdonsága van. Az hogy nem egy hatalommániás népvezér, sokkal inkább egy technokrata üzletember. De semmiképpen sem ő a Messiás.

 


A bejegyzés kategóriája: Poli
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük