Nem a Hír Tv. spicli. A “jó arcok” csalók.

„Ez történik, ha a Hírtévé beállít egy buliba” címmel hozott le egy cikket a 444.hu, melyet gyorsan átvett a hvg.hu is. A cikk lényege, hogy a Hír Tv. Panaszkönyv című műsorának munkatársai, rejtett kamerás felvételeket készítettek két budapesti, úgynevezett lakáskocsmában.

Hír Tv. Panaszkönyv

A hvg.hu egyik nagy ásza, Tóta W. Árpád is lereagálta a történteket, először egy cikk majd egy publicisztika formájában. A lényeg a Hír Tv. a spicli tévé, és egyébként meg a Hír tévés spicli egy bogár.

Természetesen nem lehetünk meg facebook megosztások és elmés hozzászólások nélkül sem.

barom

 

Sőt! Még az általam nagyra becsült Magyar Gyökérhatározó is lehozta Tóta W. cikkét.

Hát kedves feleim! Szerintem nem ártana némi fényt gyújtani az agyakba! Amit a Hír Tv. csinált, az nem spicliskedés. Tetszik, nem tetszik ez sokkal inkább tényfeltáró újságírás. Persze értem én, sokkal jobban esik, ha lehet Orbánozni, meg Simicskázni. Ha teszem azt, mindezt a Népszabadság, vagy maga a hvg.hu írta volna meg a sztorit, rejtett kamerás felvétellel, akkor nem lenne semmi gond. Mint ahogy a 444.hu rejtett kamerás felvételét az ázsiai fekete kereskedőkről sem nyilvánította senki spicliskedésnek. Érdekes, akkor Tóta W. sem írt cikket, publicisztikát.

Magáról a történetről. Bármily hihetetlen is egyesek számára, van jó pár becsületes kocsmáros, vendéglátós, akik megpróbálják betartani a szabályokat, szabályosan működnek. És itt nem elsősorban a dohányzásról van szó. Ezek a jó kocsmárosok fizetnek adót. Az áfától kezdve mindenféle járulékot. Betartanak némi higiéniás és HACCP szabályokat. És vagy csődbe mennek és bezárnak, vagy vegetálnak. És akkor jönnek a „jó arcok” akik számla nélkül, mindenféle szabályt felrúgva mérik a sört. Nem fizetnek egy forint adót sem, és pont leszarják az összes higiéniás szabályozást. Ezzel rögtön hatalmas előnnyel rendelkeznek a becsületes vállalkozók előtt. Így nem nehéz 90Ft/dcl. adni a házi főzésű sört.  Az, hogy ezeken a helyeken lehet cigizni, a legkisebb baj. Ezek a „jó arcok” egyszerűen csalók. Tényleg van olyan, aki elhiszi, hogy mindezt csak csupán jó szívből, mindenféle haszonszerzés nélkül csinálták? Talán még rá is fizettek, és a rezsit is alig tudták kifizetni? És ne jöjjön senki azzal a hülyeséggel, hogy magánlakás, meg baráti társaság! Hiszen, ahogy a riportban is látható, az ment be oda, aki akart. Sajnos ebben az országban az ügyeskedés, az adócsalás nemzeti sport lett. De azért ne csináljunk már a csalókból Robin Hoodokat, a csalást leleplező újságíróból meg spicliket! Ha ekkora a felháborodás, Tóta W. meg a többi elborult agyú nyugodtan fizesse a „jó arcok” adóját, egészségügyi hozzájárulását! De sajnos mi, mindannyian fizetjük.


A bejegyzés kategóriája: Ahol élünk
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük