Nem tud leállni Zugló alpolgármestere. Segítség helyett halottszámlálás, felelősség helyett hárítás.

Rozgonyi Zoltán (FIDESZ-KDNP) Zugló alpolgármestere nem tud lejönni a hajléktalan témáról. Kellőképpen gusztustalan posztja után, nem kevésbé okádék bejegyzéssel jelentkezett.

„Sajnos megvan az idei tél 5. zuglói áldozata. Ma hajnalban az Ilosvai Selymes Péter térnél található híd alatt “élő” három hajléktalan egyike a patakban vesztette életét. A közelben (50 méterre) bölcsőde és óvoda, játszótér található. Ezeknek az embereknek pedig nem itt kellene lenniük! Az utca nem megoldás…? És persze a jogvédők, az AVM aktivistái ilyenkor hallgatnak…”

Bizony. Megint a jogvédők, meg az AVM. Persze Rozgonyi rettentően sértve érezheti magát. Talán mindenki emlékszik még az elhíresült 2011-es bódérombolásra, és az utána elvesztett perre. Úgy tűnik, Rozgonyi mester ezt a békát elég nehezen tudja lenyelni. Biztos komoly presztízsveszteség érhette a párton belül, nem beszélve az elbukott önkormányzati választásról. Szóval, Rozgonyi elég frusztrált lehet.

Szerettem volna válaszolni neki, de helyettem két bátor hozzászóló leírta mindazt, amit én is gondolok az ügyről.

„Hányinger keltö, hogy politikai célokra használják egyesek a megfagyott emberek tragédiáját.”

„Kedves Rozgonyi Úr! Nem méltó ezt a tragédiát ilyen keretezésben tálalni. Közelebb állna a valósághoz, ha azt írná le, hogy a kormány hogyan tolta át a felelősséget a szociális támogatások kapcsán a forráshiányos önkormányzatokra, vagyis hogyan gyengítette meg a szociális hálót. Érdekes módon nyugaton (ahol valóban kormányoznak) több szociális lakással, szolidárisabb szociális modellel meg tudják oldani ezt a problémát. Nálunk újítás és innováció legfeljebb a szavak terén van, például egyre elterjedtebb új szóösszetétel a “diplomás hajléktalan”. Szerencsésebb esetben a “diplomás hajléktalan” szinonim a “mosogató vendégmunkás” kifejezéssel, amit főleg az Egyesült Királyságban használnak… Ez a probléma nem csak Zuglót érinti, az egész ország bajban van, remélem az emberek átlátnak az új “Magyarország erősödik” kormánypropagandán.”

Ez a két komment csak kivétel, hisz a többi hozzászóló inkább Rozgonyi (FIDESZ) fan, és ennek megfelelő a beírásuk is. Közülük is „kiemelkedik” Tóthné Eszter nevű lény, az alábbi szösszenettel:

„Egy büzbarlangal kevesebb,……………,ha annyira szívén viseli a sorsukat,vigyen haza párat belőlük,legtöbbjük saját hibájából van ott,ahol,mit kéne tegyen a kormány???-ha nem akarnak bemenni a szállókra,béke poraikra…..”

Direkt nem takartam ki Tóthné nevét és profiképét. Had ismerje meg mindenki ezt a „tősgyökeres” zuglói asszonyságot, aki tele van jóérzéssel, emberséggel. Ja, nem. Tóthné erdélyi származású.

Vajon olvashatunk-e egyszer olyan posztot Rozgonyi Zoltántól, hogy: „A mai napon kivittem két liter forró teát, és két szelet zsíros kenyeret a fagyoskodó hajléktalanoknak. Holnap megpróbálok egy pokrócot, vagy egy pár száz forintos izolációs takarót vinni nekik, nehogy megfagyjanak.”

Természetesen a kérdés költői.

 

 


A bejegyzés kategóriája: Ahol élünk, Legalja
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

1 Response to Nem tud leállni Zugló alpolgármestere. Segítség helyett halottszámlálás, felelősség helyett hárítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük