„Ők katasztrófaturistaként akartak jönni Magyarországra, na, azt nem lehet”.

A tegnap esti ATV műsorában nyilatkozó Dr. Tóth Ferenc az  Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság polgári védelmi főfelügyelője jól érzékeltette, kikből is áll ma az OKF felső vezetése.

Ismét egy tűzoltó tábornok, aki soha nem volt tűzoltó. De ez legyen a legkisebb hiba, mert ettől még lehet, hogy jó polgári védelmi szakember. Lehet. De végignézve a riportot nem ez jutott rögtön az eszünkbe. Az a fajta pökhendiség, ahogy kioktatva megmagyarázza az egyébként megmagyarázhatatlan és a védhetetlenül silány teljesítményüket, emlékeztet közvetlen felettesére. De Dr. Tóth még főnökein is túltesz, rádob egy lapáttal, amikor azt mondja az osztrákokról: „ők katasztrófaturistaként akartak jönni Magyarországra, na, azt nem lehet”.  Értjük ugye? Az osztrák hókotrók és az osztrák vöröskereszt átugrottak hozzánk, mint katasztrófaturisták. Nem, nem segíteni jöttek, mert nekünk arra nem volt szükségünk. Egyébként meg az osztrákok hazudnak, nem volt itt semmi hiba, esetleg egy kis működési zavar.

És még egy szépen megfogalmazott gondolat: „csak ma Magyarországon jó dolog lejáratni a polgári védelmi szervezetet, mert a polgármester a jó ég tudja, hogy mire osztja be az embereket.”

Arra meg végképp nehéz racionális magyarázatot találni, hogy a dandártábornok úr, mi alapján hasonlítja össze a 2006. augusztus 20.-án kitört vihart és annak következményeit, a mostani helyzettel. Mintha a Fidesz parlamenti patkójában ülő politikust hallanék megszólalni Dr. Tóth Ferencnek maszkírozva.

Véleményünket a helyzet kezeléséről és a késve hozott intézkedésekről már március 15.-én reggel megírtuk.   Az ott leírt véleményünket, ezen riport megnézése után maximálisan fenntartjuk :”Dr. Bakondi György és az általa összeválogatott sleppje azonnal mondjon le! Az OKF-et megszüntetni, helyét felszántani és sóval behinteni, hogy vissza ne jöjjenek még egyszer. A sok tesze-tosza, szakmailag alkalmatlan főtiszt és tábornok keressen olyan munkát, amivel hasznos tagja lesz a társadalomnak.”

És egy kép az osztrák “katasztrófaturistákról”:

osztrákvöröskereszt

 


A bejegyzés kategóriája: OKF
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to „Ők katasztrófaturistaként akartak jönni Magyarországra, na, azt nem lehet”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük