Orvosi empátia. Avagy mit gondol egy orvos egy halálos mentőbalesetről.

A Magyarországi  Mentődolgozók Szövetsége az alábbi posztot tette közzé a Facebookon:

“Tisztelt Richárd Laczkó! A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége az ön által tett kijelentést elhunyt bajtársunk jó hírnevét sértő magatartásaként értékeli, ami közérdekbe ütköző cselekedet, ezért szövetségünk büntető feljelentést kezdeményez az ügyészségnél. Továbbá a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottságánál az Etikai Kódexbe foglalt magatartási szabályok vétkes megszegése miatt szintén eljárást kezdeményezünk, mivel Ön az orvosi hivatás általános etikai követelményét magatartásával szándékosan, súlyos mértékben megszegte.”

Előzmény:

A tegnapi napon történt tragikus mentőbalesetről, amely során egy mentőápoló életét vesztette, több poszt is született. A sok részvétnyilvánítás mellett megjelent Laczkó doktor alábbi mondata:

“Ennyivel kevesebb hulladék lesz, remélem.”

laczkó1

Lackó kritikán aluli böffenete hatalmas felháborodást keltett, melynek hatására jobbnak látta, ha törli az összes hozzászólását. Facebook oldalán pedig az alábbi magyarázat jelent meg:

laczkó5

Kedves Laczkó doktor! Mivel a beszélgetésben elég sokan részt vettek, és olvashatták magvas gondolatait, ez a terelés nagyon kevés.

laczkó3

laczkó4

És ez a véglény, Dr. Laczkó Richárd orvos. Orvos, aki gyógyít, életeket ment. Állítólag.

laczkó2

Az élet furcsa fintora, hogy Laczkó doktor adatlapja szerint február 1. óta egy olyan, több mentőautóval rendelkező magán cégnél dolgozik, amelynek egyik fő profilja a sürgősségi betegellátás. Bízom benne, hogy soha nem kerülök olyan helyzetbe amikor őket kellene hívnom. Mert a végén még  ez a csupa szív, empátiával teli orvos jönne ki.

UPDATE:

Laczkó doktor jelenlegi munkáltatója, az Inter-Ambulance Zrt. az alábbi közleményt jelentette meg a Facebookon:

“A tegnapi nap folyamán egy szerencsétlen nyilatkozat jelent meg egy próbaidőn nálunk dolgozó kollégánk oldalán, ami tartalmát tekintve méltatlan mind hozzá, mind a Cégünkhöz. Ettől a gondolattól teljes mértékben elhatárolódunk, és ezúton is részvétünket fejezzük ki elhunyt bajtársunk családjának. Kórházban lévő Bajtársunknak jobbulást kívánunk!”

 


A bejegyzés kategóriája: Ahol élünk, Legalja
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Orvosi empátia. Avagy mit gondol egy orvos egy halálos mentőbalesetről.

 1. Dr. Schmidt ERika szerint:

  Orvosként is muszáj hozzászólnom. Ez valóban minden szempontból elfogadhatatlan, emberileg, erkölcsileg, betegeket ellátóként is.
  Minden kommentet, amit ország és világ elé tárunk, meg kell gondolnunk, főleg, amikor komoly dolgokról van szó.
  Vannak az életben vicces dolgok, de ez a történet semmi módon nem tartozik ebbe a kategóriába.
  Amikor ilyen megjegyzésekkel találkozom, szégyellem azt, hogy ebbe a kasztba tartozom. És elnézést kérek a jó érzésű és becsületes kollégák nevében mindenkitől, akit ez a senkiházi megbántott. Kérlek, ne egy esetről ítéljetek meg mindenkit közülünk, mert ez csak egy ember. Vagy egy más faj…

 2. DR PAPP ANDRÁS szerint:

  Döbbenetes volt olvasni. Mint orvos, és 20 éven át vonuló MENTŐorvos zaklatottan olvastam. A véleményemet nem fejtem ki, mert félek méltatlanul drasztikus lennék. Szégyen minden orvosra, hogy ilyen “kollégánk” van

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük