“Szijjártó a Standard and Poor’s nemzetközi hitelminősítő intézet legújabb jelentéséről ugyanakkor azt mondta, hogy a dokumentum “fehéren-feketén” alkalmatlannak nevezi a kormány gazdaságpolitikáját.”

“Ma már nem lehet komolyan venni a hitelminősítőket. Mára gyakorlatilag a világ összes országát leminősítették. Nem maradt már senki, ezért ez a helyzet már csak a hitelminősítőket minősíti.” Nyilatkozta a Matolcsy Piros Pötty György által fémjelzett Nemzetgazdasági Minisztérium.

Korábbi vélemények a jelenleg kormányon lévő Fidesz és KDNP politikusaitól:

“Hazánk újabb leminősítése a bizonyítéka annak, hogy a kisebbségi kormány képtelen kezelni a válságot, cselekvőképtelensége miatt Magyarország egyre nehezebb helyzetbe kerül. A sorozatban negyedik – nagy hitelminősítő intézet általi – leminősítés egyértelműen mutatja: gazdasági fordulatra van szükség. Magyarországot, a magyar gazdaságot újra növekedési pályára kell állítani, ehhez azonban kiszámítható, hiteles és alkalmas gazdaságpolitikára van szükség. Minderre a jelenlegi kormány képtelen, ezért az előrehozott választás immár gazdasági kényszerré vált.”                                                    Tállai András, ogy. képviselő, Fidesz (2008. július 28.)

A Fitch Ratings Magyarországot érintő tegnapi leminősítése már szégyen hazánkra nézve. Magyarország adósbesorolási minősítése szerint most Tunéziával került egy kategóriába, és minden újonnan csatlakozott ország megelőzött minket – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Varga Mihály annak kapcsán, hogy a hitelminősítő intézet kedden a tartósan magas államháztartási hiányra hivatkozva elsőrendű “A” adóskockázati kategóriából a közepes befektetői – spekulatív elemeket is tartalmazó – “BBB” sávba sorolta a magyar szuverén küladósságot. Varga Mihály rámutatott, hogy a Medgyessy-Gyurcsány-kormány hat évvel vetette vissza az országot, hiszen akkor volt hasonló besorolása hazánknak. Mint mondta, az ország adósbesorolása tíz éve folyamatosan javult, és ezt a tendenciát sikerült most megfordítania a kormánynak. Varga Mihály rámutatott, hogy a gazdaságpolitika megváltoztatása nélkül a lejtőn nem lesz megállás.     Varga Mihály Fidesz(2005. december 7.)

A KDNP elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a Fitch Ratingsnek, Európa legnagyobb hitelminősítő intézetének szakvéleménye szerint a GDP arányos deficit tekintetében Magyarország a “világelső”.
(2006. június 10.)

Szijjártó a Standard and Poor’s nemzetközi hitelminősítő intézet legújabb jelentéséről ugyanakkor azt mondta, hogy a dokumentum “fehéren-feketén” alkalmatlannak nevezi a kormány gazdaságpolitikáját.
(2008. március 18.)

 

No  comment……..


A bejegyzés kategóriája: Poli
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük