Szúnyogmutyi

Lassan tényleg a mutyik, mutyizók országa leszünk. Kronológiai sorrendben haladva először jött a földmutyi, majd a trafikmutyi, a közigazgatási (Margitsziget) mutyi. A mai napon elérkeztünk a szúnyog mutyihoz. Úgy látszik nincs az a kis pénz, az a pár forint, amiért a kormány és Fidesz közeli haverok ne hajolnának le.

szúnyog

 

Egy mai MTI hír szerint: „A kormány keddi ülésén döntött arról, hogy a szúnyogirtási teendőket a jövőben központilag, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) irányítása alatt oldja meg – tájékoztatta kedden az MTI-t a Kormányszóvivői Iroda.
A szúnyogirtás eddig döntő részben a helyi önkormányzatok hatáskörébe tartozott, amelyek közbeszerzéseken keresztül is gondoskodtak az időjárástól függően tavasztól, vagy kora nyártól kezdődő szúnyogirtásokról az igazgatásuk alá tartozó területeken.”

Azért ne gondolja senki, hogy ez csak egy sima próbálkozás, miszerint próbálják eltalálni mihez is ért igazából Bakondi tábornok.

bakondi

Nem. Ők kő keményen és szigorúan csak a pénzre mennek.

Azt hihetnénk nem nagy pénz. Idén a tavalyi összeg dupláját, 150 millió forintot különített el a kormány az országos szúnyogirtásra a turisztikai célelőirányzatból. Ehhez az összeghez még hozzájön az önkormányzatok, szintén erre a célra felhasználandó kerete. Az összeg még így sem eget rengető, ha összevetjük a földalapú támogatások összegével, vagy a Közgép Zrt. által elnyert munkák felvert áraival. De van egy másik forrás is, ami ugyan összegszerűen nincs meghatározva, de nemsokára rendelkezésre áll. Ugyan is létezik olyan, hogy katasztrófavédelmi szúnyogirtás. Katasztrófavédelmi szúnyogirtás csak a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet időszakában, ár- és belvíz által sújtott területen lehet, vagyis a vis major támogatás terhére csak ilyen helyzetben igényelhető erre a célra támogatás. Kell-e ennél több? Van árvíz, van belvíz, van kormány által kihirdetett vészhelyzet. A csap nyitva.

Olvasom a facebookon néhány tűzoltó és volt tűzoltó hozzászólását, melyekben azon háborognak, mi mindent akarnak még a tűzoltókkal elvégeztetni. Kedves uraim! Nem kell félni. A tűzoltóknak ehhez a dologhoz semmi köze.

Az biztos, hogy a nagy szúnyogirtásra már meg van a megfelelő nyertes, aki majd jó pénzért, jól vagy rosszul, elvégzi a munkát.

Kíváncsian várom, hogy ha levonult az ár, a felhasznált és átázott (fertőzött) homokzsákok eltüntetését ki fogja koordinálni, és milyen keretből.

 

 


A bejegyzés kategóriája: Legalja, OKF
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

7 Responses to Szúnyogmutyi

  1. Visszajelzés: Bzzzzzzzzzzzzzz… | Gépnarancs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük