“A Zöld Baloldal képviselői nem indulnak a 4K! jelöltjeiként” Vagy mégis?

A Zöld Baloldal ügyvezető elnöke, és további két tagja gondolt egy nagyot,és  a Negyedik Köztársaság jelöltjeként indul az országgyűlési választásokon. Ezt a 4K! le is hozta a weboldalán:

“A 4K! Budapesten Angyalföldön Trasciatti Attilát, a Zöld Baloldal ügyvezető elnökét indítja egyéni képviselőjelöltként.

„A 4K! különösen fontosnak tartja, hogy Angyalföldön, a hazai baloldal egyik bölcsőjében markánsan rendszerkritikus jelöltet indítson” – mondta Istvánffy András, a 4K! elnöke.

„A jelenlegi magyarországi politikai helyzet tisztán mutatja, hogy nem egyszerűen egy kormány politikája bukott meg, hanem egy egész rendszer és ennek létrehozóinak és fenntartóinak a politikája.  A Zöld Baloldal alapításától kezdve minden olyan kezdeményezést támogat, mely rendszerkritikus és valódi alternatívát kínál” – mondta Trasciatti Attila.

A Zöld Baloldal további két tagja indul a 4K! jelöltjeként a választáson. Fisch Róbert Dél-Budán, Huzián Kristóf pedig Dunaújvárosban. Az együttműködés részeként Trasciatti Attila a 21., Fisch Róbert a 25., Huzián Kristóf a 31. helyen szerepel a 4K! országos listáján.

A Zöld Baloldal 2009-ben alakult posztmodern, baloldali párt, 2010 és 2011 között Tamás Gáspár Miklós volt az elnöke.”

Az érdekesség, hogy erről a lépésükről saját pártjukat elfelejtették tájékoztatni. Legalább is a Zöld Baloldal közleménye szerint:

“A Zöld Baloldal képviselői nem indulnak a 4K! jelöltjeiként a választásokon

A 4K! párt kiadott egy közleményt, amelyben azt állítják, hogy a Zöld Baloldal képviselőjelöltjei a 4K! színeiben indulnak a választáson. A közleményt a Zöld Baloldal és a 4K! emblémáinak felhasználásával hozták nyilvánosságra a 4K! internetes honlapján.

A 4K!-val történő együttműködésről a Zöld Baloldalban sem az elnökség, sem a választmány nem hozott döntést, tehát a pártelnök és a két másik tag indulása magánemberként aggályos, ZB tagként a 4K! színeiben pedig illegitim. 

A Zöld Baloldal pártnak az EURÓPAI BALOLDAL – Munkáspárt 2006-tal érvényben lévő együttműködési megállapodása van, melyet mindkét párt legfelsőbb döntéshozó szervei, a kongresszusok hagytak jóvá. A választmány semmiképp nem óhajtja ezt a demokratikusan megszavazott megállapodást egyoldalúan felrúgni. A ZB tagok indulásáról az EURÓPAI BALOLDAL – Munkáspárt 2006, és a ZB választmány sem kapott semmilyen tájékoztatást.

A párt demokratikus működésének megsértése miatt az etikai bizottság összehívását javasoljuk. 

Kérjük a 4K! vezetését, hogy „A ZÖLD BALOLDAL KÉPVISELŐJELÖLTJEI A 4K! SZÍNEIBEN INDULNAK A VÁLASZTÁSON” című közleményüket helyesbítsék, hiszen ez a kijelentés a valóságnak nem felel meg. Kérjük, ne használják a ZB párt logóját sem, mert ezzel azt a hamis látszatot keltik, hogy a ZB együttműködik a 4K! párttal.

Zöld Baloldal
Választmány”

 


A bejegyzés kategóriája: Poli
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük