Üzenet a kapualjban. A mi házunk rovat következik.

Az egész decemberben kezdődött, egy köteg kartonpapírral és egy plexi lappal. Melléjük gyorsan odakerült egy kartondoboz, tele szeméttel.

Így nézett ki december 14-én:

IMG_20151214_101219

Hat nap múlva, december 20-án már ekkorára hízott a kupac, hála az igen termékeny lakóknak:

IMG_20151220_094136

Így vártuk a karácsonyt:

IMG_20151220_094124

És így köszöntöttük az új évet:

IMG_20160103_101728

 

Jelenleg, január 3-án ez a helyzet:

IMG_20160103_165455

És ekkor megszületett az üzenet:

IMG_20160103_195459

Komoly versengés alakult ki néhány kedves lakótárs között. A verseny még december közepén kezdődött, és azt hivatott eldönteni, melyikük a nagyobb antiszociális büdös bunkó, azaz melyikük tud több szemetet és lomot lerakni a kapualjba. Most, hogy eltelt a karácsony ünnepe, és átléptünk az újévbe, ideje eredmény hirdetni. A verseny döntetlennel végződött, azaz egyformán büdös bunkók tetszenek lenni. Amikor az első versenyző, nevezhetjük kihívónak, lerakta a saját kis kartonpapírját, és egyéb lomjait a kapualji ablak alá, egyes emberszabású egyedekről rögtön leolvadt az európai kultúrember máza, és boldogan hordta hozzá saját kartondobozát, szemetét. Természetesen titokban, anonim módon.

Bár van olyan, a szelektív hulladékgyűjtés ellenes aktivista, aki bátran felvállalja kilétét, vagy csak egyszerűen annyira idióta, hogy a műanyagot és fémet gyűjtő szelektív kukába úgy dobálja bele a pizzás dobozait, hogy a névre szóló blokkokat a tetején hagyja. Igen, drága Kovács úr, önről van szó. Ezzel csak annyi a gond, hogy ha a szállító észreveszi, nem üríti ki a kukát, és az egész itt marad újabb egy hétig.

Hogy mindenkinek világos a legyen, a társasházban jelenleg nincs olyan státusz, hogy szolga, vagy hulladékkezelő.

Meddig szeretnék még halmozni a szemetüket a kukákon kívül? Addig, amíg az udvari lakó már nem tud kimenni az udvar ajtón? Vagy addig, amíg az utcáig nem ér a szemét? Önökhöz kedves suttyókáim, nem járnak vendégek? Mert ha önöket nem is zavarja a saját szaruk, egy kicsit sem ég a pofájuk, ha látogatóba érkezik valaki? Tessék végigballagni a Szabolcs utcai gettón, és benézni a kapuk alá. Az ott élők annyival európaiabbak önöknél, hogy zongorázni lehetne a különbséget. Mint ahogy a kutya sem szarik a saját óljába. De ha önöknek ez a perverzitásuk, akkor miért nem gyűjtik a szemetüket a saját ajtajuk mellett, kint a folyosón? Miért kell a többi lakónak az önök szemetét nézni, kerülgetni nap, mint nap?

Egy szó, mint száz, kedves  bunkókáim! Legyenek oly kedvesek szépen összehajtogatni, ha kell széttépni a kartonjaikat, összeszedni az egyéb lomjaikat, szarjaikat, és az egészet belehelyezni az arra kijelölt kukákba. Ezzel a lépéssel rögtön közelebb kerülnek az európai kultúremberek köréhez.

B.U.É.K.! 

 

Ki tudja, mit hoz a Húsvét…..


A bejegyzés kategóriája: Ahol élünk, Legalja
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük