“Je suis Illés bácsi” 41037 igénytelen ember.

Ugyanis ezidáig ennyi ember írta alá azt a petíciót, ami szerint „fontosabb az az ember, aki a terméket lelkiismeretesen és magas szakmai tudással készíti” mint a higiénia, és olyan marhaság, mint a HACCP.

illésbácsi

Magam is megdöbbentem, hogy olyan emberek osztogatták Illés bácsi történetét, igazságtalanságot kiáltva, akikről soha a büdös életben el nem tudnám képzelni, hogy igénytelenek, koszosak lennének. Az alábbi videót megnézve, tegye fel a kezét, aki szívesen megetetné a gyerekével, unokájával azt a sütit vagy fagyit, ami a filmen látható „cukrászműhelyben” készült.

Mellesleg figyelmébe ajánlom azoknak, akik istenítették a finom, természetes anyagokból készült fagyit, hogy nézzék meg jól a videót. Vajon a a sok fagylaltporos dobozban, ami látható, mi volt? Vagy azok voltak tele természetes alapanyaggal?

Ha valaki nem is látta először a tetthelyet, a korai cikkek fotóin jól látható amint Illés bácsi koszos, hosszú körmökkel, puszta kézzel fogja a fagyi tölcsért. Vagy félig fedett, szőrös mellkassal méri a fagyit.

760x0

illesbacsi

Vajon az a több mint 41 ezer ember, miért nem indít minden egyes alkalommal petíciót, amikor egy pékséget, vagy húsüzemet bezárnak? Mert Illés bácsit még meg sem büntették. Ugyan is ha a sokat szidott hivatal olyan nagyon „szemét” lenne, akkor az öreg mester most a bezárás mellett egy nagyon magas összegű büntetéssel is szembe találhatta volna magát. De ha ekkora az igény a gusztustalanságra, a koszra a mocsokra, akkor gyerünk, hajrá, írjanak petíciót.

Mai hír, hogy nem kell megmenteni az idős mestert, nem kell gyűjtést indítani (sokak bánatára), mert végleg bezárja a cukrászdát, a gépeit pedig megveszi az önkormányzat, és múzeumi tárgyak lesznek belőlük.

Remélhetőleg légmentes vitrinben.

illésbácsi3

 

Egy apró érdekesség még a végére. A földrajzoktatás, aminek feje felett ott lóg a megszüntetés veszélye, nem egészen 11 ezer aláírást érdemelt.

illésbácsi2

Igénytelen Illés bácsik országa lettünk.

 


A bejegyzés kategóriája: Poli
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük